Johanna og Kristen i sofaen i Odalsgt. 2 på Lillestrøm, julen 1957?

:Noen år senere: Johanna med datter Elizabeth (til venstre) og datterdatter Gro (til høyre). Alle i Rogalandsbunad som Johanna har brodert.
Some years later: Johanna with daughter Elizabeth (left) and granddaughter Gro (right) All in national costumes embroidered by Johanna.

Farfar, ca. 1956
Fotoserie tatt på verandaen i Nobelsgt. 12. Han oppfattet ikke helt at jeg tok en fotoserie, og var litt forarget. Men bak forargelsen mest begeistret da han så resultatet.

My grandfather Kristen Nygaard, 1956, when he was 85.

Lake District, 1982

Johan og Marius smiler pent til fotografen 17. mai på Lillestrøm.

En gang til Johanna og Elizabeth
Once more Johanna and Elizabeth

"Når den ny vin blomstrer, så gjærer det i den gamle"

For en del år siden var "Månedens skulptur" i Studenterlunden denne heftig, unge omfavnelsen. Jeg kom forbi på 17. mai og så plutselig de to som skulle til å kysse hverandre. Jeg hadde fotoapparatet rede og fikk plassert meg riktig i løpet av de neste par sekundene og synes jeg fanget inn en situasjon som passet til overskriftenDet er, så vidt jeg husker, det eneste bildet jeg har sendt inn til en fotokonkurranse. Men juryen var ikke enig med meg.

Jeg vet ikke hvem de to på bildet er. Visste jeg det, kunne de få en kopi.

(Foto er min viktigste hobby. Jeg har store mengder lysbilder som vi sjelden ser på - det er for mye plunder å rigge til med lysbildeframviser i stua. Men nå gir IT nye muligheter, og jeg skal bruke videotape og fjernsynsapparat i stedet.)